2008 – Het Spanje-avontuur begint

Eind 2008 ben ik, Judith Straver (1959) naar Spanje verhuisd. Een huis kopen en verbouwen waren de eerste zaken die op ‘mijn lijstje’ stonden.  April 2009 heb ik een huis gevonden wat aan mijn wensen en verwachtingen voldeed. Na maanden verbouwen en klussen in en om het huis, wennen aan het Spaanse leven en voorbereidingen treffen voor zowel Buro ekSTRAVERt als Vakantiehuis Jalon,  konden beiden eind 2009 van start gaan.

2014 – Toen het nog niet begon

Na jaren van trainingen ontwikkelen, lesgeven en gesprekken voeren, waarbij het resultaat (bijna) nooit direct zichtbaar is, ontstaat de laatste jaren, mede ook door de verbouwing, steeds meer de wens om ‘iets met mijn handen’ te gaan doen. Iets maken en het resultaat ‘in mijn handen’ hebben, lijkt me geweldig!
Het begin van het verzamelen van ideeën: zeep maken, kaarsen maken, leer bewerken en armbanden, telefoonhoesjes, portemonnees of tassen maken.
Na deze aftastende fase, kwam het niet tot een volgende stap.

2016 –  Toen het nog steeds niet begon ……..

Het verzamelen van ideeën gaat onverminderd voort, want de wens bestaat nog steeds.
Een desktop-publisher-opleiding volgen en websites bouwen, paraplu’s bedrukken, bolussen of moorkoppen maken of iets met een CO2-laserprinter gaan doen.
Het meeste was niet haalbaar, want het regent niet genoeg in Spanje en om de CO2 printer binnenshuis te krijgen, was het noodzakelijk één en ander te verbouwen.
Ook na deze onderzoekende fase, kwam het niet tot de volgende stap.

2018 – Het begint!

De wens blijft en het bedenken van wat ik, naast de verhuur van Vakantiehuis Jalon, ‘met mijn handen’ kan doen, gaat nog steeds onverminderd voort.
Emailleren, een lijn opzetten voor Hippe Polo’s of Zeeuwse Babbelaars maken, ook dit werd het na het onderzoeken van de mogelijkheden niet!
Mede geïnspireerd door de huidige ‘Paracord-rage’, kwam het idee om iets met armbanden te gaan doen, weer boven drijven.

De eerste voorzichtige stappen in ‘de wereld van het paracord’ waren verrassend leuk en prettig.
Meer enthousiaste stappen volgenden en leidden tot ‘Cool Bracelets: Made 4 You Under The Spanish Sun’

Voorlopig richt Cool Bracelets zich op het maken van armbanden en halsbanden voor honden, van Paracord.
Ergens in 2019 komen armbanden van leer en mogelijk van metaal in het assortiment.
Een kleinere laserprinter of graveerapparaat om het graveerwerk voor gepersonaliseerde Cool Bracelets en andere leuke artikelen zelf op maat te kunnen maken, is nog een volgend idee.
Zo blijft er tenminste altijd iets te wensen en te dromen!

Elke armband van Cool Bracelet is ontzettend ‘cool’ om te dragen, want ze zijn:

  • handgemaakt onder de ‘Spaanse zon’!
  • stoer of wat meer verfijnd
  • in opvallende kleuren of juist meer gecamoufleerd
  • met een simpele of een meer luxe sluiting
  • voor de fun of hebben een bepaald doel
  • verkrijgbaar in elke prijsklasse!

In elk geval heb ik er veel plezier in om ze te maken en ik hoop dat jullie de armbanden van Cool Bracelets met veel genoegen dragen.

Judith
Cool Bracelets

P.S. Deze website heb ik, tussen het armbanden maken door, ook nog gemaakt!